ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πότε να ξεκινήσω φυσικοθεραπεία;

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι η φυσικοθεραπεία δεν έχει να προσφέρει κάτι στο οξύ στάδιο. Τουναντίον, όσο πιο σύντομα ξεκινήσει θεραπεία, τόσο πιο γρήγορα θα αναρρώσει και θα αποφύγει την πιθανότητα να γίνει «χρόνιος» ασθενής. Κλασικό παράδειγμα είναι ο οξύς πόνος στη μέση, όπου ο ασθενής κάθεται για μεγάλο διάστημα στο κρεβάτι, αδρανούν οι μυς και είναι δυσκολότερη η επαναφορά του στη καθημερινότητα.

Ποια είναι η σωστή συχνότητα των θεραπειών;

Η συχνότητα των θεραπειών δεν εξαρτάται μόνο από την πάθηση αλλά και από τον ασθενή που έχουμε απέναντί μας. Με σύμμαχο την εμπειρία και τις κλινικές οδηγίες για την φυσικοθεραπεία, προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα με την μικρότερη αναγκαία συχνότητα προς όφελος του ασθενή.

Γιατί να μην επιλέξω τις συμβατικές θεραπείες;

Σίγουρα ζούμε σε μια εποχή που τα οικονομικά μας είναι δύσκολα. Όμως είναι φανερό, ειδικά σε ασθενείς με χρόνιο πόνο, ότι η συμβατική θεραπεία, πέρα από μια προσωρινή ανακούφιση ΔΕΝ παρέχει μακροχρόνια αποτελέσματα. Στο Physio Kifisia θέτουμε τους στόχους της θεραπείας μαζί, ώστε με το μικρότερο κόστος ο ασθενής να έχει μόνιμα αποτελέσματα χωρίς να βρεθεί σε αδιέξοδο.

Σχετικά Άρθρα